معرفی OWASP

معرفی OWASP

۱۳۹۸/۱۲/۱۳

معرفی OWASP

کلمه OWASP مخفف شده Open Web Application Security Protocol Project است و یک پروژه غیر دولتی است که در آن به شما به عنوان یک کارشناس برنامه نویس تحت وب، معیارهایی که بایستی برای امن تر شدن نرم افزار خود بکار ببرید تشریح شده است. OWASP یک متدولوژی است، یعنی راهکار را به ما نشان می دهد، این متدولوژی منحصر به شرکت یا فرد یا سازمان خاصی نبوده و نیست و یک پروژه کاملا متن باز(Open Source) است که هر کسی در هر جای دنیا می تواند به آن بپیوندد و در آن شرکت کند. جامعه آماری که برای پروژه OWASP فعالیت می کنند در زمینه های مختلفی از جمله تولید مقالات، شرکت در تالارهای گفتمان، معرفی و تولید نرم افزارهای امنیتی وب، تولید مستندات و متدولوژی های امنیتی بصورت کاملا رایگان فعالیت می کنند و نتیجه فعالیت خود را در مستند نهایی این پروژه مشاهده می‌کنند.

لیست پروژه های OWASP
پروژه OWASP با توجه به گستردگی تکنولوژی های وب و همچنین پیچیده تر شدن ساختارهای برنامه نویسی و مبحث امنیت آن ها به خودی خود به چندین پروژه کوچکتر تبدیل شد و امروزه اکثر افرادی که تصور می کنند با OWASP آشنایی دارند صرفا با یک یا چند عدد از این زیر پروژه ها آشنایی دارند، OWASP امروزه متشکل از 9 زیر پروژه یا پروژه های کوچک است که هر کدام بصورت جداگانه در خصوص یکی از موارد مرتبط با امنیت حوزه نرم افزارهای تحت وب فعالیت می‌کنند، در زیر لیست این 9 پروژه آورده شده است.
  OWASP Application Security Verification Standard یا ASVS: استاندارد تائید امنیت نرم افزارهای کاربردی یا ASVS همان طور که از نام این پروژه پیداست برای دریافت تائیده نرم افزارهای وب، در خصوص رعایت استاندارد های امنیت به کار گرفته می شود. بر طبق این استاندارد یک سری تست های امنیتی بر روی نرم افزار از قبیل Cross Site Scripting و SQL Injection و حملاتی از این قبیل انجام می‌شود و در صورت رعایت شدن این موارد در نرم افزار، موفق به دریافت استاندارد می‌شوند.
  OWASP XML Security Gateway یا XSG: این استاندارد بصورت پایلوت فعلا ایجاد شده است و بصورت ویژه برای برقراری امنیت برای ساختار XML مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  OWASP Development Guide: راهنمای توسعه نرم افزار برای برنامه نویسان وب ایجاد شده است و شامل یک سری نمونه کدهای کاربردی و تمثیلی از زبان‌های برنامه نویسی مانند J2EE و ASP.NET و PHP می باشد. در این راهنمای برنامه نویسی و توسعه نرم افزارهای وب برنامه نویس با انواع و اقسام حملات تحت وب از قبیل SQL Injection و همچنین حملات جدیدتر شامل Phishing و حتی مباحث کارت های اعتباری و امنیت تبادلات الکترونیک، Session Fixation و بسیاری دیگر از مسائل مهم اعم از مشکلات حریم خصوصی در وب سایت ها آشنا می‌شوند و به آن ها در جهت رفع مشکلات احتمالی در خصوص این نرم افزار ها راهنمایی های لازم ارائه می‌شود.
  OWASP Testing Guide: همانطور که از نام این پروژه مشخص است راهنمایی برای تست و آزمون گرفتن از نرم افزارهای کاربری تحت وب است. این پروژه در واقع یک راهنمای مقدماتی برای برنامه نویسان وب می باشد تا بتوانند در پروژه های تست نفوذ سنجی به نرم افزارهای تحت وب از آن استفاده کرده و آن را معیار امنیتی خود قرار بدهند. در این راهنما تکنیک های مقدماتی نفوذ و حمله به نرم افزارهای تحت وب و سرویس های تحت وب تشریح شده است.
  OWASP Code Review Guide: راهنمایی برای مرور و مستند سازی کدهای نوشته شده می باشد که برنامه نویس بتواند پس از نوشتن یا توسعه نرم افزار کاربردی وب خود، آن را آزمایش کرده و نقاط ضعف در کدهای نوشته شده را برطرف کند.
  OWASP ZAP Project: این پروژه یک نرم افزار تست نفوذ سنجی تقریبا ساده می باشد که برای انجام تست های نفوذ سنجی به نرم افزار های کاربردی تحت وب مورد استفاده قرار می گیرد. این ابزار برای استفاده برنامه نویسان و هکرهای قانومند بسیار مناسب و کاربردی می‌باشد.
  OWASP Top Ten: هدف از این پروژه اطلاع رسانی در خصوص مشکلات امنیتی نرم افزارهای تحت وب و هشدار دهی به سازمان ها در خصوص امنیت برنامه های تحت وب می باشد. در این پروژه انواع و اقسام مختلفی از ابزارها ، کد ها ، راهنماها و ... معرفی و استفاده می‌شود.
  OWASP Software Assurance Maturity Model یا SAM: این پروژه یک راهنما برای سازمان ها است تا بتوانند یک چارچوب درست امنیتی و تحلیل امنیتی برای نرم افزارهای تحت وب خود ایجاد کنند تا بتوانند با مشکلات امنیتی نرم افزارهای کاربردی تحت وب و ریسک های آن به صورت هدفمند و روشمند مقابله و برخورد کنند.
  Webgoat: این پروژه یک نرم افزار کاربردی تحت وب می باشد که تمامی نقاط ضعفی که تا به حال توسط OWASP شناخته شده اند را به صورت مجازی و در قالب یک محیط برنامه نویسی شده شبیه سازی و در اختیار برنامه نویسان قرار می دهند.افرادی که با انواع حملات آشنایی پیدا کرده اند ولی می خواهند آن را بصورت عملی درک کنند کافیست این نرم افزار را دانلود کرده و آن را نصب و از طریق راهنمای آن تمامی حملات را به صورت شبیه سازی شده انجام دهند.

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت برای شرکت امن افزار: شرکت امنیت اطلاعات و شبکه[ شرکت تخصصی امنیت اطلاعات ] محفوظ است.